Laura OverbeekeLeslocatie: Coolsestraat (Centrum)
Lesdagen en -tijden:
  • Maandag: 16.00-22.00u
  • Dinsdag: 16.00-22.00u

De lessen van zangeres, songwriter en artiest Laura (artiestennaam Laura Brook) kenmerken zich door een persoonlijke aanpak. Ze combineert haar ervaring en kennis van zangtechniek en songwriting met een intuïtieve kijk per leerling. Met haar aanwijzingen durven haar leerlingen buiten hun comfort zone te stappen en ontdekken ze dat ze veel meer kunnen met hun stem dan ze ooit hadden gedacht!

Laura is door haar opleiding bij Codarts Hogeschool voor de Kunsten onderlegd als zowel zangeres en songwriter. Ook heeft ze ervaring met het arrangeren van muziek voor orkest. In haar laatste jaar studeerde ze een semester lang in Philadelphia (USA) aan de University of Arts. Hier kreeg ze onder andere les van Chris Farr (saxofonist van Jill Scott), Kevin Hanson (gitarist voor o.a. Jay-Z en The Roots) en speelde ze soloconcerten in zowel Philadelphia als New York. Na haar studietijd volgde zij extra lessen bij vocal coach Inge Rambags, om zich meer te verdiepen in de Complete Vocal Technique zangmethode.

Sinds ze is afgestudeerd heeft Laura twee songs uitgebracht via het Duitse Record Label ‘Before Eight’, in samenwerking met producer Kaleeh. In 2020 ging ze op het Eurotoire songwriting camp in Cyprus om met negen andere songwriters uit heel Europa mee te schrijven aan een album dat door Louvana Records uitgebracht zal worden. Tegenwoordig werkt ze samen met de producers van Lake Woozoo (die o.a. produceerden voor Inge van Calkar en HALCYON) aan haar eerste solo EP, waarvan ze de muziek bestempelt als ‘dark indie-tronic pop’. Gevoelige vocal melodieën en melancholische piano worden ondersteund door dreunende synthbass en kletterende elektronische drums.

SPECIALITEIT & LESINHOUD
Bij Laura kan je terecht als je meer (basis)kennis wil krijgen over zangtechniek en wilt leren hoe je het verhaal van de song overbrengt naar het publiek. Laura’s expertise ligt meer richting pop- of theater vocals en minder richting urban/R&B. Hoge noten met power leren zingen zonder te “knijpen”? Verschillende stemfuncties en sounds leren herkennen en gebruiken? Je tekst tot leven laten komen door te weten wat je zingt en je persoonlijk met het verhaal te verbinden? Daarvoor kan je bij Laura terecht! Eventueel kan Laura je ook helpen met basiskennis voor piano, gitaar of muziektheorie en daarbij songwriting lessen geven.

MOTTO
“Als je kan praten kan je zingen.”

PLAYLIST
Fiona Appel, Lana del Rey, Tori Amos, Sia, Billie Eilish, London Grammar, Jamie Woon, Kate Bush, Joni Mitchell, Rihanna, Eefje de Visser, Erykah Badu en meer.

FUN FACT
Laura heeft voor ze popmuziek aan het conservatorium ging studeren veel (muziek)theaterlessen gevolgd en zelfs in een productie van West Side Story gespeeld in het Koninklijk Concertgebouw.

SPOTIFY
https://open.spotify.com/artist/0e2lbDWfCQ8JLgiYW1d9s3?si=17OIpTtrQ2OE_l9b1HVjbQ

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/laurabrookofficial/