Veelgestelde vragen

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen op een rijtje. Zit je vraag er niet tussen? Stuur ons gerust even een mail via info@zanglesrotterdam.nl zodat je vraag kan worden beantwoord.

Waar worden de zanglessen gegeven?

Alle zangcoaches van ZanglesRotterdam hebben een thuisstudio of hebben een lesruimte op een andere locatie (studio of kunst accomodatie) in de stad waar zij lesgeven verspreid door Rotterdam. Om privacy redenen staat de straatnaam wel, maar het huisnummer niet op de website vermeld. Op het Google kaartje kun je zien in welke straat de leslocaties zich bevinden. Na het boeken van de proefles ontvang je van ons uiteraard het volledige adres.

Wat zijn de kosten voor een proefles?

De proefles duurt 40 minuten en kost €24. Zanglessen die korter duren dan 40 minuten blijken uit ervaring niet zo goed te werken, omdat er weinig tijd is voor inzingen, verdieping in het lied en het toepassen van de techniek. Bij 40 minuten privéles kun je het maximale eruit halen en is er tijd om eventueel dingen te herhalen zodat je sneller vooruitgang boekt.

Een duo proefles duurt 60 minuten en kost €36. Voor cursisten van 21 jaar of ouder zijn we verplicht btw mee te rekenen. Dit is allemaal aangegeven op het proefles boekingsformulier.

Waarom is de proefles niet gratis?

Wij verzorgen zangles op maat. Bij ZanglesRotterdam werken we met gediplomeerde en ervaren zangcoaches, waardoor de proefles een volledige zangles is zoals je die kunt verwachten wanneer je je inschrijft. Omdat kwaliteit bij ons voorop staat en de zangcoach deze proefles ook zal voorbereiden rekenen we een eenmalig bedrag van €24 (of €36 bij een duo proefles).

Op welke tijden worden de zanglessen gegeven?

De lessen worden gegeven van maandag t/m donderdag in de ochtend/middag/avond. De exacte lesdagen en lestijden vind je op het Google kaartje als je op een locatie klikt. Ook kun je op de individuele pagina van de zangcoaches lezen wat hun lesdagen en lestijden zijn. Ga naar de volgende pagina en klik een docent aan: de zangcoaches.

Op welke dagen worden de zanglessen gegeven?

De lesdagen vind je op het Google kaartje als je op een locatie klikt. Ook kun je op de individuele pagina van de zangcoaches lezen wat hun lesdagen en lestijden zijn. De lessen worden gegeven in de ochtend, middag en avond. Ga naar de volgende pagina en klik een docent aan: de zangcoaches.

De zanglessen worden gegeven op maandag t/m donderdag.

Wat zijn de tarieven?

De tarieven voor de zanglessen zijn te vinden op de tarieven pagina.

Wij werken bij ZanglesRotterdam altijd met vooruitbetaling van de zanglessen. Uiteraard gaat er eerst een vrijblijvende proefles aan vooraf om te kijken of je de zangles leuk vind en of het is waar je naar op zoek bent.

Na je inschrijving met het lescontract betaal je een vast bedrag per maand via automatische afschrijving. De betaling van een cursusblok (8 of 4 lessen) wordt verspreid over twee maanden, waardoor je altijd hetzelfde maandbedrag betaald. In de maanden juni en juli wordt er geen lesgeld afgeschreven.

Kan ik op elk moment van het jaar beginnen met zangles?

Ja, het is mogelijk om je het hele jaar door op te geven voor een vrijblijvende proefles en daarna in te stromen.

Stoppen de lessen automatisch?

De lessen stoppen NIET automatisch. We hanteren een opzegtermijn van een maand voordat het cursusblok is afgelopen.

Opzeggen is makkelijk: je kunt op elk moment in het jaar je zanglessen opzeggen, dit dient schriftelijk te gebeuren via het opzegformulier op de website of door even een mail te sturen naar de administratie van ZR en ZU: administratie@zanglesrotterdam.nl

We hanteren een opzegtermijn van een maand, om te zorgen dat alles goed verloopt met het inplannen van de zanglessen elk cursusblok en zodat we genoeg tijd hebben om alle opzeggingen en wijzigingen te verwerken in onze administratie in verband met de maandelijkse afschrijving van het lesgeld.

Hoe kan ik de zanglessen opzeggen?

Opzeggen is makkelijk: je kunt op elk moment in het jaar je zanglessen opzeggen, dit dient schriftelijk te gebeuren via het opzegformulier op de website of door even een mail te sturen naar de administratie van ZR en ZU: administratie@zanglesrotterdam.nl

Zoals ook vermeld staat in het lescontract waarmee je inschrijft; hanteren wij een opzegtermijn van een maand vóór het einde van een cursusblok. Zeg je te laat op (bijvoorbeeld zodra het nieuwe cursusblok al is gestart) dan ben je het hele cursusblok lesgeld verschuldigd en wordt je na afloop van dat cursusblok uitgeschreven.

Alle uiterlijke opzegdata op een rijtje:

Stoppen na cursusblok 1 2023 : opzeggen vóór 13 februari ’23.

Stoppen na cursusblok 2 2023: opzeggen vóór 15 april ’23.

Stoppen na cursusblok 3 2023: opzeggen vóór 21 juli ’23.

Stoppen na cursusblok 4 2023: opzeggen vóór 23 september ’23.

Stoppen na cursusblok 5 2023: opzeggen vóór 9 december ’23.

Welke leeftijd hebben de leerlingen van ZanglesRotterdam?

De leeftijden variëren van 9 t/m 80 jaar. Voor iedereen is zangles mogelijk! Alleen voor de hele jonge kinderen jonger dan 9 jaar, is privé zangles niet zo geschikt omdat het vrij intensief is. Hen raden we groepslessen aan met andere kinderen.

Ik wil graag podiumervaring op doen, is dit mogelijk bij ZanglesRotterdam?

ZanglesRotterdam organiseert een aantal keer per jaar ‘On Stage’ voor leerlingen om op te treden voor familie en vrienden. Zo kun je tijdens de zanglessen ook naar je optreden toewerken. Inmiddels hebben we meer dan 25 On Stage edities achter de rug op verschillende podia en festivals. Zodra je je inschrijft met het On Stage lespakket is het mogelijk om op te treden.

Kan ik ook om de week zangles volgen?

Je kunt er voor kiezen om wekelijks zangles te volgen of om de week, wanneer je bijvoorbeeld een drukke agenda hebt. Je volgt 4 lessen per cursusblok zodra je om de week les volgt. Dit kun je aangeven op het inschrijfformulier zodra je je inschrijft.

Heb je ervaring nodig om op les te komen?

Of je nu al veel ervaring hebt met zingen of nog nooit een zangles hebt gevolgd, iedereen is welkom en kan zich opgeven voor een proefles! Tijdens de proefles kun je bespreken wat je graag zou willen leren, en kun je samen met je zangcoach bepalen wat je niveau is zodat de zangcoach een op jou niveau aangepast lesplan kan hanteren.

Ik heb een hese stem, is dit erg?

Het is belangrijk voor de zangcoach om te weten of je wel eens stemproblemen hebt (gehad) of hees bent. Je kunt dit aangeven tijdens de proefles. Soms kun je heesheid verhelpen door met zangles aan ademsteun en ademhalingstechniek te werken. Je leert op een gezonde manier je stem te gebruiken zonder dat je je stem forceert.

Mocht tijdens de zangles blijken dat er geen goede sluiting mogelijk is met de stembanden, dan zou er meer aan hand kunnen zijn, en verwijzen wij altijd eerst door naar de KNO arts om te checken of er poliepen aanwezig zijn.

Ik wil graag liedjes leren schrijven, kan dit?

De meeste zangcoaches van ZanglesRotterdam schrijven zelf ook liedjes en hebben soms al een of meerdere albums uitgebracht. Daarom kunnen ze je goed coachen bij het schrijven van je eigen songs! Je kunt zelf al ideeën voor liedjes meenemen naar de zangles, of helemaal ‘from scratch’ beginnen.

Is het verplicht een heel jaar bij ZanglesRotterdam les te volgen, of kan ik het aantal lessen aangeven?

Je hoeft niet meteen een heel jaar zangles te volgen. Je kunt er ook voor kiezen om een korte cursus van 4 of 8 lessen te volgen. De minimale afname is 4 zanglessen / 1 cursusblok mocht je je na het volgen van een proefles willen inschrijven voor zangles.

Hoe gaat ZanglesRotterdam om met het Corona virus?

We doen er bij ZanglesRotterdam alles aan om de zanglessen zo veilig mogelijk te laten verlopen en om eventuele verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. Je kunt meer lezen over zangles en Corona op onze informatie pagina: die vind je hier.