Veelgestelde vragen

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen op een rijtje. Zit je vraag er niet tussen? Stuur ons gerust even een mail via info@zanglesrotterdam.nl zodat je vraag kan worden beantwoord.

Waar worden de zanglessen gegeven?

Alle zangcoaches van ZanglesRotterdam hebben thuis een lesruimte of hebben een lesruimte op een andere locatie (studio of kunst accomodatie) in de stad waar zij lesgeven en ze wonen verspreid door Rotterdam. Om privacy redenen staat de straatnaam wel, maar het huisnummer niet op de website vermeld. Op het Google kaartje kun je zien in welke straat de leslocaties zich bevinden. Na het boeken van de proefles ontvang je van ons uiteraard het volledige adres.

Wat zijn de kosten voor een proefles?

De proefles duurt 40 minuten en kost €20. Zanglessen die korter duren dan 40 minuten blijken uit ervaring niet zo goed te werken, omdat er weinig tijd is voor inzingen, verdieping in het lied en het toepassen van de techniek. Bij 40 minuten privéles kun je het maximale eruit halen en is er tijd om eventueel dingen te herhalen zodat je sneller vooruitgang boekt.

Een duo proefles duurt 60 minuten en kost €35.

Waarom is de proefles niet gratis?

Wij verzorgen zangles op maat. Bij ZanglesRotterdam werken we met gediplomeerde en ervaren zangcoaches, waardoor de proefles een volledige zangles is zoals je die kunt verwachten wanneer je je inschrijft. Omdat kwaliteit bij ons voorop staat en de zangcoach deze proefles ook zal voorbereiden rekenen we een eenmalig bedrag van €20.

Op welke tijden worden de zanglessen gegeven?

Op het Google kaartje met alle locaties vind je ook de lesdagen en lestijden van alle zangcoaches, zodra je op een locatie klikt. Deze informatie is ook te vinden op de individuele pagina’s van de zangcoaches op de website.

Sommige zangcoaches geven alleen in de avonduren les, anderen juist overdag. Monika is onze enige zangcoach die ook in het weekend lesgeeft.

Op welke dagen worden de zanglessen gegeven?

De zanglessen worden gegeven op maandag t/m zaterdag. Op het Google kaartje met alle locaties kun je de exacte lesdagen zien van alle zangcoaches zodra je op een locatie klikt.

Wat zijn de tarieven?

De tarieven voor de zanglessen zijn te vinden op de tarieven pagina. De betaling verloopt per cursusblok of per twee cursusblokken/halfjaar via automatische afschrijving. Het is ook mogelijk in twee termijnen te betalen.

Wij werken bij ZanglesRotterdam altijd met vooruitbetaling van de zanglessen. Uiteraard gaat er eerst een vrijblijvende proefles aan vooraf om te kijken of je de zangles leuk vind en of het is waar je naar op zoek bent.

Kan ik op elk moment van het jaar beginnen met zangles?

Ja, het is mogelijk om je het hele jaar door op te geven voor een proefles en daarna in te stromen.

Welke leeftijd hebben de leerlingen van ZanglesRotterdam?

De leeftijden variëren van 8 t/m 80 jaar. Voor iedereen is zangles mogelijk! Alleen voor de hele jonge kinderen jonger dan 8 jaar, is privé zangles niet zo geschikt omdat het vrij intensief is. Hen raden we groepslessen aan met andere kinderen.

Ik wil graag podiumervaring op doen, is dit mogelijk bij ZanglesRotterdam?

ZanglesRotterdam organiseert een aantal keer per jaar ‘On Stage’ voor leerlingen om op te treden voor familie en vrienden. Zo kun je tijdens de zanglessen ook naar je optreden toewerken. Inmiddels hebben we meer dan 20 On Stage edities achter de rug op verschillende podia en festivals. Zodra je je inschrijft met het Extra- of All-in lespakket is het mogelijk om op te treden.

Kan ik ook om de week zangles volgen?

Je kunt er voor kiezen om wekelijks zangles te volgen of om de week, wanneer je bijvoorbeeld een drukke agenda hebt. Je volgt 5 lessen per cursusblok zodra je om de week les volgt. Dit kun je aangeven op het inschrijfformulier zodra je je inschrijft.

Heb je ervaring nodig om op les te komen?

Of je nu al veel ervaring hebt met zingen of nog nooit een zangles hebt gevolgd, iedereen is welkom en kan zich opgeven voor een proefles! Tijdens de proefles kun je bespreken wat je graag zou willen leren, en kun je samen met je zangcoach bepalen wat je niveau is zodat de zangcoach een op jou niveau aangepast lesplan kan hanteren.

Ik heb een hese stem, is dit erg?

Het is belangrijk voor de zangcoach om te weten of je wel eens stemproblemen hebt (gehad) of hees bent. Je kunt dit aangeven tijdens de proefles. Soms kun je heesheid verhelpen door met zangles aan ademsteun en ademhalingstechniek te werken. Je leert op een gezonde manier je stem te gebruiken zonder dat je je stem forceert.

Ik wil graag liedjes leren schrijven, kan dit?

De meeste zangcoaches van ZanglesRotterdam schrijven zelf ook liedjes en hebben soms al een of meerdere albums uitgebracht. Daarom kunnen ze je goed coachen bij het schrijven van je eigen songs! Je kunt zelf al ideeën voor liedjes meenemen naar de zangles, of helemaal ‘from scratch’ beginnen.

Is het verplicht een heel jaar bij ZanglesRotterdam les te volgen, of kan ik het aantal lessen aangeven?

Je hoeft niet meteen een heel jaar zangles te volgen. Je kunt er ook voor kiezen om een korte cursus van 5 of 10 lessen te volgen. Als je het hele jaar les wil volgen kun je kiezen voor het kortingspakket met lagere lestarieven.