Lijkt het jou ook zo leuk om jezelf te kunnen begeleiden op piano tijdens het zingen? Bij ZanglesRotterdam geven een aantal zangcoaches naast zangles ook pianoles.

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag! Met het leren van basis akkoorden kun je gelijk al een heleboel liedjes spelen. Daarnaast werk je aan verschillende ritmes en liggingen op de piano. Het streven is dat je jezelf zo goed mogelijk leert begeleiden tijdens het zingen.

De pianolessen zullen aanvullend gegeven worden op de zanglessen. Zo volg je de ene week zangles en de andere week pianoles.

Om zo snel mogelijk vooruit te gaan is het belangrijk dat je thuis de mogelijkheid hebt om te kunnen oefenen op een piano of keyboard. Je kunt eventueel je zangcoach vragen naar tips om een piano of keyboard over te nemen of aan te schaffen.

De volgende docenten geven pianoles in combinatie met zangles:

Leerlingen over pianoles in combinatie met zangles:

  • "Ik heb het idee dat ik bij mijn houding, pedaal gebruik en aanslag en vingerzetting echt enorme sprongen heb gemaakt. Opzich had ik wel wat kennis doordat ik in het verleden al pianoles heb gevolgd maar nu gaat het gewoon makkelijker. Voorheen had ik pianoles bij een andere muziekschool, maar die docent liet mij zelf weinig spelen. Toen ik bij Jessica van ZR kwam zei ze meteen al: nou, wat je doet is goed alleen nog even de puntjes op de i zetten! Jessica laat mij gewoon veel meer doen, ik voel me veel vrijer, durf veel meer te spelen en daardoor speel je ook lekkerder en leer je ook veel meer denk ik.”

    Merel van Tellingen 38 jaar
  • “Ik wist niet echt wat een akkoord was voordat ik op les kwam, wat nou een A akkoord was bijvoorbeeld of hoe ik mezelf kon begeleiden op piano. Ik heb heel erg geleerd om mijn kennis qua akkoorden te verbreden. Ik merk dat het beter gaat, eerst focusste ik me vooral op zingen óf piano spelen en nu heb ik geleerd, ook bij optredens, om zoveel mogelijk op allebei te focussen.”

    Jet van Duinhoven 17 jaar