Shirley SpoorLeslocatie: Vanaf september '22 uitsluitend ONLINE zangles
Lesdagen en -tijden:
 • Maandag: 16.00-20.00
 • Woensdag: 18.30-20.00

  Vanaf september 2022 geeft Shirley uitsluitend online zangles. Wil je graag zangcoaching maar kun je niet reizen of zit je in het buitenland? Vraag dan een proefles aan bij Shirley via het proefles formulier.

  Als kind groeide Shirley op met veel verschillende muziekstijlen.
 Zo draaide haar moeder muziek van Herman van Veen tot aan Whitney Houston en had zij ook een grote liefde voor helden uit de jazzmuziek. Toevallig was haar moeder erg close met de vrouw van de wereldberoemde en inmiddels overleden trombonist,
 componist en dirigent Bob Brookmeyer. Hierdoor was Shirley vaak aanwezig bij grote jazzconcerten in West-Europa. Zo werd jazz er bij haar al met de paplepel ingegoten.

  CODARTS ROTTERDAM

  Shirley heeft 3 jaar zang gestudeerd aan de Jazz afdeling van het Codarts conservatorium in Rotterdam en is uiteindelijk in 2010 aan de Pop afdeling van Codarts afgestudeerd. Tijdens deze beroepsopleiding heeft ze ook veel ensembles en zanglessen aan de Latin afdeling gevolgd en ontdekte ze dat ze graag de combinatie van pop-, latin en wereldmuziek wilde maken met als basis de jazzmuziek.

  SONGWRITING

  “Ik wilde mijn waardering en passie voor muziek graag overbrengen en daarin het publiek meenemen. Docent en pianist Berthil Busstra (The Jazzinvaders, Buzz Bros Band) heeft me hier heel erg in kunnen helpen en was de vertaling van mijn gedachten en ideeën naar muziek. Samen met hem heb ik meerdere stukken geschreven en was hij de drijfveer dat het mogelijk was om eigen muziek te maken.”

  BACKINGVOCALISTE EN TOURS
  In 2010 is Shirley samen met Jordy van Toornburg en Laise Sanches de groep Adlicious gestart. Ze hebben eerst meegedaan aan de tv show X-Factor UK en in 2011 zijn ze als tweede geëindigd bij de Nederlandse X-factor. Ze hebben met Adlicious veel getourd in binnen- en buitenland. Daarnaast hebben ze met producers in L.A. gewerkt en een eigen EP kunnen opnemen. Kortom, veel ervaring opgedaan zowel op het podium als op televisie!
  Als backingvocaliste heeft Shirley samengewerkt met o.a. Kenny B, Extince, Xander de Buisonjé en Berget Lewis. In 2019 heeft ze door heel Nederland getourd met Carolina Dijkhuizen en de Gare du Nord band voor de “Thank God it’s Donna” Donna Summer theatertour.

  LESINHOUD
  Zangtechniek
  Ademhaling
  Interpretatie
  Timing
  Eventueel improvisatie
  Performance

  “Als zangcoach vind ik het erg leuk om mijn kennis en ervaring door te geven. Tijdens het lesgeven stel ik leerlingen graag op hun gemak, want alleen op die manier durven zij zich open te stellen om fouten te maken en zo verder te ontwikkelen. Uiteindelijk kan er dan met plezier en vrijheid van zingen worden genoten.”

  Naast optreden en zangcoaching geven bij ZanglesRotterdam, coacht Shirley een aantal artiesten voor Sony Music NL, waaronder B-Brave, TP4Y, Aliyah, Ayden, GRLBND, Josylvio en Hello August.

  LINK
  www.shirleydaisy.com

  VIDEO