• “Ik denk dat ik wel aan mezelf heb gemerkt dat ik wel zelfverzekerder ben geworden. Dat klinkt misschien heel “cheesy” maar ik heb echt geleerd om mezelf open te stellen en mijn liefde voor muziek te herontdekken. Er verandert nu sowieso heel veel door de leeftijd die ik heb, maar ik denk dat zangles me ook echt wel heeft geholpen om meer te ontdekken wie ik nou echt ben en om mezelf te uiten via muziek. Ik schrijf nu ook mijn eigen nummers en dat had ik anders nooit gedaan!”

  Jet van Duinhoven 17 jaar
 • “Ik twijfelde wel om me aan te melden omdat ik niet zo goed wist of ik wel kon zingen, of ik potentie had om goed te kunnen zingen. Maar uiteindelijk heb ik die twijfels over de boeg gegooid en ben ik mezelf toch maar gaan aanmelden voor de proefles. Uiteindelijk ging het best goed en ik voelde me ook lekker terwijl ik aan het zingen was, dus ik dacht dit wil ik vaker gaan doen! En nu zit ik inmiddels drie jaar op les.”

  Jet van Duinhoven 17 jaar
 • "Bij de meeste muziekscholen is het dat je gewoon les hebt en dan is dat het wel, afgelopen. ZR organiseert best veel om leerlingen ook op het podium te krijgen en met elkaar in contact te brengen dat vind ik juist het leuke er aan."

  Merel van Tellingen 38 jaar
 • "ZR zangcoach Jessica heeft mijn dochter (9 jaar) zoveel geleerd, dat wij haar heel dankbaar zijn! Maar ik weet zeker dat alle andere coaches ook zo geweldig zijn! Top school en zeker een aanrader voor andere nieuwe leerlingen!”

  Nishely Bikker
 • "De mogelijkheid om voor publiek te kunnen zingen bij On Stage sprak mij erg aan. Ik kijk er erg naar uit om met On Stage mee te doen, heb het nummer al gekozen. Je mag zelf de nummers uitkiezen die je graag wil zingen, dit vind ik erg leuk om te doen."

  Muslum Cirak 26 jaar
 • "Ik vind On Stage een heel mooi initiatief. Het is heel leerzaam om eens op een podium te gaan staan. Zeker de mensen die ambities hebben met zingen, kunnen hier heel veel aan hebben, en voor mij was het een leuke en aparte ervaring. Niets dan lof, wat mij betreft."

  Teun van Dongen 38 jaar
 • "Je leert zoveel zangtechniek dus daardoor ben je veel bewuster bezig met zingen, dat maakt zingen voor mij gewoon veel leuker. Het geeft zelfvertrouwen als je eerst denkt dat je het niet kunt en na een aantal lessen kun je het toch."

  Rozanne Colijn 26 jaar
 • “Mijn ervaring met ZR is heel positief. Het zijn vooral hele positieve en geleerde docenten. Dan had ik bijvoorbeeld een optreden en had ik naderhand het gevoel; het was niet goed. Mijn zangcoach zei dan altijd; kijk je kunt wel hier en hier aan werken, maar dit ging goed en dit en dit, het was nooit; je bent niet goed. Nee, ik kreeg altijd opbouwende feedback. Dat was zó fijn. Echt goede docenten.”

  Johan Withuis 23 jaar
 • “Ik heb voorheen heel vaak op grote podia gestaan met 2000 man in de zaal. Dat was natuurlijk eng maar On Stage was een compleet andere ervaring. Dat was heel persoonlijk en ik leerde dan vooral meer om te gaan met mijn eigen onzekerheden en hoe ik die de baas kon zijn.”

  Johan Withuis 23 jaar
 • “Ik ben een keer met mijn zangcoach meegegaan naar een optreden om te helpen. Ik vond het zo ontzettend leuk om te zien hoe het er allemaal aan toe gaat bij een concert. Ik heb geholpen met drinken klaarzetten backstage en daarna geholpen met cd’s verkopen.”

  Rozanne Colijn 26 jaar

Reviews pianoles in combinatie met zangles:

 • "Ik heb het idee dat ik vooral bij mijn houding, pedaal gebruik en aanslag en vingerzetting echt enorme sprongen heb gemaakt. Opzich had ik wel wat kennis doordat ik in het verleden al pianoles heb gevolgd maar nu gaat het gewoon makkelijker.”

  Merel van Tellingen 38 jaar
 • “Ik heb voorheen ook pianoles gehad bij een andere muziekschool, maar dat was echt puur pianoles van iemand die veel kennis had van harmonieleer. Het was zo dat ik daar heel onzeker van werd. Hij vertelde zelf heel veel en liet mij weinig spelen, als ik dan speelde had ik meteen het idee dat ik het niet goed deed omdat ik werd onderbroken. Toen ik bij Jessica van ZR kwam zei ze meteen al: nou, wat je doet is goed alleen nog even de puntjes op de i zetten! Jessica laat mij gewoon veel meer doen, ik voel me veel vrijer, durf veel meer te spelen en daardoor speel je ook lekkerder en leer je ook veel meer denk ik.”

  Merel van Tellingen 38 jaar
 • “Ik wist niet echt wat een akkoord was voordat ik op les kwam, wat nou een A akkoord was bijvoorbeeld of hoe ik mezelf kon begeleiden op piano. Ik heb heel erg geleerd om mijn kennis qua akkoorden te verbreden. Ik merk dat het beter gaat, eerst focusste ik me vooral op zingen óf piano spelen en nu heb ik geleerd, ook bij optredens, om zoveel mogelijk op allebei te focussen.”

  Jet van Duinhoven 17 jaar