Lucia KielLeslocatie: Weteringstraat (Kralingen)
Lesdagen en -tijden:
 • Woensdag: 10.00-22.00

  Na haar jeugd te hebben doorgebracht in Groningen (1989-2007) en 2 jaar in Amsterdam te hebben vertoefd, studeerde Lucia na 4 leerzame jaren in 2013 met glans af aan de Bachelor Muziektheater van het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Haar hoofdvakken Zang en (multidisciplinair) Theater maken haar naast een technisch zeer onderlegde vocalist ook een gevarieerde performer.
  Tijdens en na haar studie was ze als zangeres/actrice in binnen- en buitenland (o.a. New York, Avignon, China) te zien in verscheidene multidisciplinaire muziektheatervoorstellingen. Naast haar muzikale theater-carriere is ze ook als zangeres actief in verschillende bandformaties.
  Lucia is werkzaam als (studio)vocalist en actrice, verzorgt backing vocals en is (zang)docent en muzikaal coach bij de opleidingen Muziektheater en Circus Arts binnen de Codarts Hogeschool voor de Kunsten (HBO). Daarnaast dirigeert ze een popkoor, maakt ze meerstemmige koor-arrangementen en geeft ze workshops en masterclasses op het gebied van zang(techniek), interpretatie, improvisatie, harmonie.

  LESINHOUD
  “We gaan in de lessen aan de slag met het stabiliseren van je stem, het vergroten van je bereik en longinhoud en we werken aan een stevige (basis)techniek vanuit de EVT- en UVS-methode waar je alle kanten mee op kunt, uiteraard binnen nummers die je zelf te gek vindt. Naast het bieden van die stabiele basis werken we aan jouw eigenheid als performer en starten we binnen de nummers een zoektocht naar jouw eigen interpretatie en tekstbeleving.”

  Door haar brede interesse en skills als docent en artiest kun je terecht voor alle stijlen muziek; van pop en rock tot musical en muziektheater en zelfs klassiek. Ook kun je bij haar toe werken naar een auditie voor bijvoorbeeld (de vooropleiding van) een conservatorium of theaterschool.

  Lucia geeft privéles aan leerlingen vanaf 12 jaar.

  SPECIALITEIT
  EVT-techniek (niet gebonden aan een genre), Mixed voice & Belt, Lax Vox, tekst-interpretatie, meerstemmige zang, stage-presence, wegnemen van podiumvrees.

  MOTTO
  “Techniek is een middel, niet het doel an sich.
  Let it flow and go!”

  Website Lucia Kiel Performances