Nelleke KuipersLeslocatie: De Kroon, Schiemond 20-22 (West)
Lesdagen en -tijden:
  • Maandag: 15.00-21.00

Nelleke geeft 8 juli t/m 25 augustus ZomerZanglessen op maandagen & dinsdagen (boost pakket van 3x 60min privé zangles), meld je aan via het proefles formulier en geef daarbij aan in het opmerkingenveld dat je graag ZomerZangles wil volgen. Lees hier meer over het boost pakket: ZomerZanglessen 2024.

Singer-songwriter, producer en zangdocente Nelleke behaalde haar Bachelor aan Codarts Rotterdam en ze studeerde af in de richting Muziektheater. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest in het Muziektheater werkveld (ze speelde onder andere in “Soldaat van Oranje”, “You’re the Top” ed), besloot Nelleke zich te focussen op haar eigen muziek. Onlangs studeerde ze met onderscheiding af aan Berklee College of Music en brengt ze in september 2023 haar langverwachte debuut EP “Bird /On Concrete” uit. Naast haar eigen uitvoerende werkzaamheden heeft ze altijd zangles gegeven, zowel privé als in groepsverband.

Specialiteit
“Mijn invloeden komen zowel uit het musical landschap (met favorieten als Hamilton, Waitress, Wicked en Hadestown) als de pop/folk wereld (denk aan singer-songwriter Joni Mitchell, maar ook bands als Bon Iver en Radiohead). Ik ben zelf getraind volgens de EVT werkwijze, dit is een vrij technische methode en het vormt kortweg een goede basis voor een gezonde stem. Deze training is nuttig om zes dagen in de week op een gezonde manier een voorstelling te kunnen spelen bijvoorbeeld, maar is een zeer praktische en inzichtelijke methode om snel tools op te bouwen voor gezond stemgebruik.”

“Op Berklee heb ik me gefocust op muzikaliteit en improvisatie en minder traditionele manieren om de stem te gebruiken. Kortom, binnen mijn lespraktijk kan mijn benadering zo technisch zijn zoals jij dat zou willen, maar we gaan altijd in vrijheid samen op zoek naar jouw eigen geluid.”

Motto
“There’s room for everyone.”

Spotify playlist
Yebba, Feist, Bon Iver, Hiatus Kaiyote, Hamilton, Hadestown, Waitress en Phoebe Bridgers en meer..

Fun Fact
Ik speelde ooit in een productie een hofdame aan het Engelse hof van koningin Wilhelmina gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Links
Website
Instagram
Shows
Spotify

Video