De afgelopen maanden waren erg spannend! Het goede nieuws; vanaf deze week gaan een aantal zangcoaches weer van start met de fysieke 1 op 1 zanglessen.

We hebben er met de zangschool voor gekozen om onze huidige leerlingen regelmatig een uitgebreide update te geven over de wijzigingen in de zanglessen m.b.t. het Coronavirus. Nieuwe leerlingen en proefles aanmeldingen zijn even “On Hold” komen te staan de afgelopen twee maanden en deze leerlingen zijn hierover persoonlijk op de hoogte gebracht.

Sinds de lockdown van 16 maart hebben alle zangcoaches van ZanglesRotterdam les gegeven via Zoom en Skype. Via onze Instagram en Facebook kun je zien hoe deze online zanglessen verlopen. De reacties van leerlingen zijn erg enthousiast en we zijn blij dat het volgen van zangles via Zoom of Skype een goed alternatief is gebleken. Zangcoach Maria Mendes geeft daarnaast elke woensdagavond een openbare zangles om 19.30u die HIER te volgen is via haar Instagram account.

Op dit moment zitten we in een overgangsfase om langzaam aan de fysieke lessen te hervatten. Dit gaat nog wel gepaard met de nodige voorzorgsmaatregelen en hygiĆ«ne voorschriften. Een aantal zangcoaches hebben besloten om de online lessen via Zoom en Skype nog een aantal weken voort te zetten, wellicht tot 1 juni of tot 1 september, en een aantal zangcoaches starten deze week weer met een aantal “live” zanglessen. Elke zangcoach maakt zelf de beslissing of zijn of haar lesruimte geschikt is om de fysieke lessen te hervatten en de deuren open te gooien voor alle leerlingen.

Om de risico’s zo laag mogelijk te houden en het besmettingsgevaar te minimaliseren, hanteren we de volgende maatregelen:

  • Leerlingen wassen / ontsmetten hun handen bij binnenkomst in de les.
  • Leerlingen nemen zelf een waterflesje mee om water te kunnen drinken tijdens de zangles.
  • Behalve de deurklinken (die na elke les ontsmet worden) wordt er niets van het meubilair in de lesruimte aangeraakt.
  • Bij verkoudheidsklachten, keelpijn, hoesten of niezen, gaat de fysieke zangles niet door maar volgt de leerling de zangles via Zoom of Skype op zijn of haar normale lestijd.
  • In de zangles wordt 1,5m afstand gehouden, zo mogelijk meer.
  • Er is extra tijd tussen de zanglessen gepland om de lesruimte te luchten en zodat de leerlingen elkaar niet hoeven te passeren.

Heb je een proefles geboekt? Dan wordt er z.s.m. contact met je opgenomen door een van de zangcoaches die weer is gestart met de fysieke lessen, om een lesafspraak te maken. Bij vragen, stuur ons even een mail of bel 06 2480 3322.

We kijken er naar uit om iedereen weer “live” te zien tijdens de zanglessen!

Groet, Team ZanglesRotterdam