Julia ReinholdLeslocaties: Weteringstraat (Kralingen) en Soundport, Keilestraat (West)
Lesdagen en -tijden:
  • Dinsdag: 17.00-21.45u (Kralingen)
  • Donderdag: 12.30-18.00u (Soundport, West)

Julia geeft 9 t/m 23 juli ZomerZanglessen op dinsdagen & donderdagen (boost pakket van 3x 60min privé zangles), meld je aan via het proefles formulier en geef daarbij aan in het opmerkingenveld dat je graag ZomerZangles wil volgen. Lees hier meer over het boost pakket: ZomerZanglessen 2024.

Julia Reinhold is zangeres en songwriter. Door haar liefde voor donkere, dynamische alt folk en rock ontstond Lenya, waarmee ze EP Backwoods (2012) uitbracht, gevolgd door album The Hatch (2017).
Ze werkte mee aan diverse kunst- en bandprojecten en produceerde radio- en TV-jingles. Als zangeres en muzikant deed ze optredens op oa. Oerol, Songbird festival, Motel Mozaique en meerdere clubpodia.

Recensies Lenya: “[…] grote kwaliteiten, zowel als songwriter als als zangeres” “De subtiele hoogtes die worden gehaald, terwijl ze ook haast vertellend, zwaarmoedig kan zingen” “Samen met het ontegenzeggelijk schrijftalent van Lenya – de liedjes zitten stuk voor stuk geheid in elkaar – en haar mooie zangstem is The Hatch een warmbloedig plaatje […]” “”Lenya bezit het vermogen om de luisteraar telkens weer te verrassen” “Afwisselend en een streling van de trommelvliezen”

In geboortestad Amsterdam profileerde zij zich als energieke, veelzijdige frontvrouw. Een eigenzinnige muziekscene bracht haar naar Rotterdam, waar ze studeerde aan Codarts, Zang Pop (conservatorium). Tijdens een eerdere, onvoltooide studie Muziekwetenschap (UvA) werd haar belangstelling gevoed voor arrangement en krachtige melodieën.

Naast zangtechniek (EVTS, CVT, Lichtenberg) is er in de les ook aandacht voor muzikale bouwstenen als frasering, dynamiek, timing en toonsoort. Eigen wensen zijn welkom, of je verdiept je in de nog te ontdekken mogelijkheden van je stem, in een veilige en inspirerende omgeving. Julia gaf oa. les aan songwriters, bandleden (front en backing vocals), acteurs en docenten. Met persoonlijke aandacht werkt zij met iedereen, die zich gemotiveerd voelt om zijn stem en/of eigen muziek te ontwikkelen. Ook kan ze je helpen met het leren van (basis) piano, gitaar en theorie, samenzang en voorbereiding op audities of toelatingsexamens.

SPECIALITEIT
Zangtechniek en muzikale parameters verbinden aan expressie
Stijl oriëntatie en sound
Songwriting
Samenzang
Basis pianoles en theorie

Website
Facebook Lenya
Spotify
Soundcloud