Lucia KielLeslocatie: Baljuwplein (Blijdorp)
Lesdagen en -tijden:
 • Maandag: 10.00-19.00
 • Woensdag: 10.00-19.00

  Na haar jeugd te hebben doorgebracht in Groningen (1989-2007) en 2 jaar in Amsterdam te hebben vertoefd, studeerde Lucia na 4 leerzame jaren in 2013 met glans af aan de Bachelor Muziektheater van het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Haar hoofdvakken Zang en (multidisciplinair) Theater maken haar naast het hebben een brede technische basis ook een gevarieerde performer.
  Tijdens en na haar studie was ze als zangeres/actrice in binnen- en buitenland (o.a. New York, Avignon, China) te zien in verscheidene multidisciplinaire muziektheatervoorstellingen. Naast haar muzikale theatercarriere is ze ook als zangeres actief in verschillende formaties waaronder de haar eigen akoestisch duo ‘Smoking Lucy’, de bluesband Blue & The Lucies, Zangerscollectief “Rotterdam ImproVoices’.
  Ze heeft een grote voorliefde voor meerstemmige zang en heeft op dit moment 3 popkoren en 1 klassiek koor onder haar hoede. Verder is Lucia werkzaam als studiovocalist, verzorgt ze backing vocals en is ze docent en vocal coach bij onder meer Codarts (HBO) en Hofplein Rotterdam (MAVO, MBO, Theaterschool).
  Lucia geeft binnen Zangles Rotterdam les op maandag en woensdag tussen 10:00 en 18:00 uur, op dinsdag tussen 15:00 en 18:00 uur en om de week op vrijdag tussen 10:00 en 14:00 uur vanuit haar woning in de Provenierswijk/Centrum Rotterdam op 5 min loopafstand van station Rotterdam Centraal.

  LESINHOUD
  “We gaan in de lessen aan de slag met het stabiliseren van je stem, het vergroten van je bereik en longinhoud en we werken aan een stevige (basis)techniek vanuit de EVT-methode waar je alle kanten mee op kunt, uiteraard binnen nummers die je zelf te gek vindt. Naast het bieden van die stabiele basis werken we aan jouw eigenheid als performer en starten we binnen de nummers een zoektocht naar jouw eigen interpretatie en tekstbeleving.”
  Door haar brede interesse en skills als docent en artiest kun je terecht voor alle stijlen muziek; van pop en rock tot musical en muziektheater en zelfs klassiek. Ook kun je bij haar toe werken naar een auditie voor bijvoorbeeld (de vooropleiding van) een conservatorium of theaterschool.

  MOTTO
  Muziek verbindt en vertelt vele verhalen.
  Techniek is een middel, niet het doel an sich.
  Let it flow.

  SPECIALITEIT
  EVT-techniek (niet gebonden aan een genre), Lax Vox, tekst-interpretatie, meerstemmige zang, stage-presence, wegnemen van podiumvrees.

  FUN FACTS
  Je wordt vaak aan het einde van de les begroet door een van de twee katten van Lucia.

  Website