Verena HeinzLeslocatie: De Kroon Rotterdam Schiemond
Lesdagen en -tijden:
 • Maandag: 15.00-22.00
 • Dinsdag: 15.00-22.00

  Verena studeerde aan het Conservatorium Codarts in Rotterdam met als hoofdvak zang. Vanaf het tweede jaar is ze haar eigen lespraktijk gestart en heeft ze veel ervaring op kunnen doen door groepslessen, workshops en één-op-één lessen te geven aan beginners en gevorderden.
  Doordat Verena tijdens haar studie een kleine homestudio tot haar beschikking had, kon zij veel zelfstandig schrijven en opnemen. Met verschillende eigen projecten zoals ‘We Will Run’, ‘Wir und der Wald‘ en ‘MissV‘ heeft de zangeres diverse EP’s opgenomen, videoclips gemaakt en verschillende tours gespeeld.

  Als live zangeres heeft Verena sinds 2012 meer dan 500 optredens in de Duitse gala scene gespeeld en daardoor heel erg veel live ervaring opgedaan en een sterke stage presence ontwikkelt. Door de continuïteit en de diversiteit van de optredens kon zij haar veelzijdigheid wat betreft muzikale genres en live situaties heel goed ontwikkelen. Ter plekke meerstemmigheid creëren, improviseren en een liedje altijd weer opnieuw interpreteren, horen nu bij haar basic skills. Deze vaardigheden zijn ook groot onderdeel van haar les programma.

  In 2017 begon Verena haar werk als achtergrondzangeres voor de Duitse artiest Helene Fischer. In 2017 en 2018 tourde ze met deze productie twaalf maanden door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Backing vocalist zijn in een enorme productie als deze, heeft haar enorm veel geleerd over wat het betekent om met een grote artiest te werken, flexibel te zijn, snel te leren en toe te passen.

  Na net zeven jaar in Duitsland te hebben gewoond, is Verena nu weer woonachtig in Nederland. De aankomende maanden besteed de zangeres aan het schrijven en opnemen van haar nieuwe album on der de naam WindKind.
  “Lesgeven en coaching op het gebied van zangtechniek, songwriting en performance is altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven als muzikant geweest en ik verheug mij op alle nieuwe uitdagingen.”

  ZANG- EN PERFORMANCE LES
  De zanglessen bij Verena zijn geschikt voor beginners en gevorderden vanaf 12 jaar. Er wordt gewerkt aan zangtechniek (onder andere CVT en EVT), interpretatie en er kan ook aan eigen liedjes gewerkt worden.
  In de zanglessen ga je samen met Verena aan de slag om je eigen geluid te vinden en zo veel mogelijk uit je eigen stem te halen.
  Er wordt vooral aandacht aan jouw unieke sound en je eigen stijl besteed en hoe je die het beste kunt overbrengen.
  Jij mag je favoriete liedjes mee naar de les nemen en samen met Verena bewerken.

  LESINHOUD
  “In de lessen gaan we samen jouw doelen bepalen en daarnaast gaan we zo veel mogelijk zingen, aan je techniek, timing en performance werken,
  hopelijk samen mogelijke angsten oplossen en ook een keertje uit je comfort zone stappen.”

  MOTTO
  “Voor mij als zangcoach moet de lesruimte een vrije en veilige plek zijn waar de leerling met zijn/haar eigen lesdoelen en wensen centraal staat en alles mag uitproberen om zo veel mogelijk plezier en ontwikkeling uit de stem te halen.”

  SPECIALITEIT
  Pop, Soul, live performance training.

  FUN FACTS
  “Ik kan van elke soort muziek genieten, als het mij maar raakt.
  Op mijn playlist vindt je bij voorbeeld Elbow, Queens of the stoneage, Tame Impala, John Mayer of Alt J.
  Maar zeker ook dé Divas Mariah Carey, Whitney Houston, Celine Dion of Ariana Grande.”

  LINKS
  Wir und der Wald
  Helene Fischer Arena Tour