Oumnia GuiguiLeslocaties:De Kroon, Schiemond (West) en Broersvest (Schiedam)
Lesdagen en -tijden:
 • Maandag: 16.00-21.00u (De Kroon, West)
 • Dinsdag: 17.00-22.00u (De Kroon, West)
 • Woensdag: 14.00-22.00u (De Kroon, West)
 • Donderdag: 13.00-21.00u (Schiedam)

  Muziek werd niet met de paplepel ingegoten, en ze kon ook niet eerder zingen dan praten.
  Ze gaf regelmatig Idols achtige optredens voor familie, maar als jongste deed ze vaak maar wat haar oudere zussen en nichten van haar vroegen.
  Het duurde tot haar twaalfde voordat muziek haar op serieus niveau begon te interesseren, nadat ze er op de middelbare school achter kwam dat ze talent had voor zingen.

  CONSERVATORIUM
  Na een theater middelbare school en na haar afstuderen aan de theaterschool in Tilburg, waar Oumnia vier jaar lang meer tijd besteedde aan haar muzikale kunsten, besloot ze dat ze er toch serieuzer werk van wilde maken dan ze aanvankelijk had gedacht.
  Vanuit Tilburg verhuisde Oumnia naar Enschede, waar ze studeerde aan het ArtEZ conservatorium. Na vijf bewogen jaren studeerde ze in 2020 af in hoofdvak zang, en een minor in songwriting, backingvocals en management.

  SONGWRITING
  Tijdens haar studie kwam Oumnia erachter dat ze zich naast het zingen op het podium en haar eigen songs schrijven, niet wilde beperken tot het uitvoeren van maar één stijl.
  Om die reden begon ze met het schrijven voor andere artiesten. Dit begon kleinschalig in Nederland voor dance DJ’s als Sophie Francis en Jimmy Clash, maar dit breidde zich al snel uit voor opdrachten over de hele wereld. Van Spaanse songs voor Belle Perez in België tot aan KPOP songs voor Black Pink in Korea.

  BACKINGVOCALS
  In 2016 deed Oumnia mee aan The Voice of Holland. Na deze deelname begonnen veel deuren voor haar te openen en was ze dan ook meer on the road dan in haar studieboeken te vinden. AHOY in Rotterdam, de North Sea Jazz Club in Amsterdam, er zijn weinig poppodia in Nederland waar Oumnia niet heeft gestaan. En hoewel ze het performen als solo artiest heel erg fijn vond, kon ze zich nog beter vinden in het performen als backing vocalist.
  “Het vertrouwen krijgen van een gevestigde artiest om zijn of haar meesterwerk mooier te maken met jouw koortjes, is wat mij betreft het mooiste wat er is.” aldus Oumnia.
  Artiesten waar ze de afgelopen jaren mee heeft samen gewerkt zijn o.a Jeangu Macrooy, Duncan Laurence, Shirma Rouse, Waylon, Sabrina Starke en Ali B.

  Iedereen die naar zangles komt heeft een verhaal. Of het nou gaat om ontspanning, het ontwikkelen van talent, of het werken aan zelfvertrouwen.

  ZANGCOACHING
  Als zangcoach voel ik me bevoorrecht om mijn talent, kennis en ervaring door te geven, zowel aan een nieuwe generatie als aan iemand die jarenlang heeft gedroomd van zangles maar zich nooit op deze manier kwetsbaar heeft durven opstellen.
  Tijdens het lesgeven gaat het mij om het leren genieten van je eigen stem, fouten durven maken, en het loslaten van perfectie waar we vandaag de dag mee leven.
  Dit doe ik door middel van plezier in de les brengen en het op het gemak stellen van leerlingen, zodat zij zich open en bloot durven te geven en zich verder kunnen ontwikkelen.

  LESINHOUD
  Zangtechniek (CVT, EVT, UVS)
  Ademhaling
  Timing
  Interpretatie
  Performance
  Riffs & Runs

  FUN FACT
  Oumnia kwam er per-ongeluk achter dat ze talent had voor zingen.
  Toen ze op de middelbare school muziekles kreeg, werd er aan de klas gevraagd of iemand een stukje “Lean on Me” van Bill Withers kon zingen. Nadat niemand opstond omdat niemand het had voorbereid, sprong Oumnia zelf maar op omdat ze het nummer toevallig kende.
  Ze zong een klein stukje waarna de hele klas met opengevallen mond haar een staande ovatie gaf en vanaf dat moment wist ze: ik wil zangeres worden.

  VIDEO
  Jordan Roy – Take me to Your Heaven (backing vocals)