Lori McKenzieLeslocatie: Burg. Meineszplein (West)
Lesdagen en -tijden:
 • Woensdag: 17.00-22.00

  Lori McKenzie is een ervaren, Engelstalige zangeres, songwriter en zangdocente, afgestudeerd aan het Conservatorium van Rotterdam (Codarts), afdeling Popmuziek in 2008. In 2007 heeft ze haar band opgericht, Alexander McKenzie and the Underpaid, waarmee ze jarenlang op diverse podia, festivals en radiostations in Nederland, Duitsland en Canada heeft gespeeld. De band heeft twee albums en een EP uitgebracht, door Oor magazine als ‘uiterst gepassioneerd en zeldzaam mooi’ beschreven.

  Ze begon op 9-jarige leeftijd met klassieke zangles in Canada, haar geboorteland, en deed mee met verschillende zangfestivals op zowel lokaal als landelijk niveau. Op haar 16e heeft ze kortstondig met een vocal jazz ensemble gezongen, waarmee ze de prijs voor beste soliste heeft gekregen op de Brandon Jazz Festival. Op Codarts in Rotterdam is ze helemaal overgestapt op het zingen en schrijven van pop- en singersongwriterliedjes; daar voelt ze zich het meeste in thuis.

  Ze is sinds 2006 werkzaam als docent zang en bandcoach bij de Herman Brood Academie, en geeft sinds 2011 les bij Zangles Rotterdam, bij haar thuis in Rotterdam-west. Tevens geeft ze Engelse taalcoaching aan verschillende artiesten, met lyric-redactie en aandacht voor uitspraak.

  LESINHOUD
  In de zangles staan de wensen en doelen van de leerling centraal; aan de hand van zelfgekozen liedjes wordt er samen gekeken naar de mogelijke uitdagingen die erin zitten, zoals techniek (Complete Vocal Technique van Cathrine Sadolin, EVTS, Lax Vox), sound, timing, interpretatie en uitspraak oa. Voor zowel beginners als gevorderden vanaf 12 jaar; het maakt niet uit wat je niveau is, ontwikkeling is altijd mogelijk!

  SONGWRITING
  Tevens is songwritingles mogelijk, met speciale aandacht voor lyrics en melodie. Lori geeft les in het Nederlands of in Engels indien gewenst.

  PLAYLIST
  Lianne la Havas, Frank Ocean, James Blake, Elbow, Adele, Anderson Paak, Jones, Bruno Mars

  YouTube
  Bandcamp