Kas DriessenLeslocatie:De Kroon Rotterdam Schiemond
Lesdagen en -tijden:
 • Dinsdag: 11.00-20.00
 • Pianoles mogelijk

  In 2017 behaalde Kas zijn Bachelor Muziektheater aan het conservatorium ArtEZ in Arnhem. Daar specialiseerde hij zich in de vakken zang en acteren, en kreeg zangles van o.a. Jet Pit, Elena Vink en Jeroen Phaff. Ook volgde hij masterclasses van o.a. Anne-Marie Speed (Royal Academy of Music, Londen). Als kind volgde hij al veel pianolessen en heeft dit op het conservatorium verder ontwikkeld. In de laatste twee jaar van zijn opleiding begeleide hij de toelatingsexamens van de auditanten.

  Tijdens zijn studie liep Kas stage bij de voorstellingen “Wij gaan op berenjacht” (Theater Sonnevanck) en “Onder het Melkwoud” (Theater De Plaats / Orkest De Ereprijs). Ook speelde hij in 2016 op Oerol in de voorstelling “De Iedereen” onder regie van Karina Kroft, en studeerde af met een zelfgemaakte solo voorstelling wederom geregisseerd door Karina Kroft.

  Tegenwoordig is Kas actief als acteur en zanger, en is sinds 2019 te zien in Soldaat van Oranje – De Musical. Daarnaast verzorgt hij workshops en geeft privé-zanglessen.

  ZANG- EN PIANOLES
  “Ik geef les aan alle niveau’s en maak samen met de leerling een passend lesplan. Misschien loop je tegen problemen aan tijdens het zingen, of wil je bijvoorbeeld je basis techniek verbeteren. Tekstuele en muzikale interpretatie van een nummer zijn een onderdeel van de lessen. Doordat ik zelf actief ben in het werkveld (musical/muziektheater) kan ik je helpen wanneer jij een passie voor theater en muziek hebt, en deze wil combineren in de les. Tijdens en na mijn studie heb ik me in meerdere zangtechnieken verdiept (CVT, EVT, Universal Voice), welke ik zal gebruiken in de lessen. Mocht je je willen aanmelden voor een vakopleiding (musical/muziektheater), dan kunnen we je in de lessen zo goed mogelijk voorbereiden op je auditie.
  Naast zangles geef ik ook pianoles. Door middel van akkoorden leer ik je hoe je jezelf kunt begeleiden op piano. Je hoeft hiervoor geen noten te kunnen lezen.”

  SPECIALITEIT
  Tekstinterpretatie
  Muzikale interpretatie
  Genre musical, kleinkunst, (Nederlandse) Pop
  Piano begeleiding

  MOTTO
  “Where words leave off, music begins.” – Heinrich Heine