Afgelopen zondag 17 juni was het zover; zangeres Lisa Lois gaf een masterclass, exclusief voor ZanglesRotterdam!

Zeven leerlingen van ZR hadden een liedje voorbereid om voor haar te zingen en Lisa zat in de startblokken om haar feedback en tips & tricks te geven. Iedereen was een beetje gespannen, maar doordat Lisa behoorlijk nuchter en openhartig is en vertelde hoe ze zelf altijd met spanning en zenuwen om gaat voor (tv) optredens, kon iedereen een beetje ontspannen.

Iedereen kreeg persoonlijke feedback en tips; van het vinden van de juiste ademhaling d.m.v. bepaalde¬† ademhalingsoefeningen, tot het toepassen van dynamiek, leren doseren, houding, aankijken van publiek en microfoon gebruik. Alles kwam voorbij. Daarnaast heeft Lisa tips gegeven over hoe je jezelf kunt ontwikkelen als artiest, hoe je start met songwriting en wat je kunt doen bij heesheid of overbelasting van je stem. En als klap op de vuurpijl heeft ze zelf nog een nummer gezongen die ze met haar ‘Lisa Lois Sings Adele‘ theatertour gaat spelen komend najaar.

De middag vloog voorbij en we kijken nu al uit naar de volgende masterclass van een bekende zanger of zangeres uit het vak om alle ‘insiders’ info te krijgen en een flinke dosis inspiratie op te doen!